maanantai 27. elokuuta 2012

Matkapäivitys

Tänään on sunnuntai ja Anna kirjoittaa. Viimeksi puhuttiin siitä kuinka Paula meni tapaamaan host-perheensä siskoa ja veljeä ja veljen perhettä. Se meni hyvin - sillä välin kun Paula seikkaili siskonsa kanssa tietöiden läpi veljen talolle, Anna oli kotona Levin ja Katien kanssa syömässä pitsaa ja katsomassa USAn Big Brotheria. Tiedoksi kaikille: Suomen Big Brother häviää 6-0 tälle Amerikan vastaavalle. Suomessahan ohjelmassa on kyse viinasta ja seksistä, täällä se on enemmänkin kuin Selviytyjät. Kaikki strategioi ja talo on jakautunut eri leireihin, niin sanotusti.

Ai niin, Amerikan pitsatkin on erilaisia. Mut hyvää oli. Tilattiin Domino's-pitsat kotiin ja lättyjen mukana tuli paitsi jälkiruoka, joka oli sellainen kanelilla ja sokerilla päällystetty pullankaltainen leipä, myös sellaisia leipähommeleita joita dipattiin kastikkeeseen. Oikeastaan kaikki oli tehty pitsataikinasta, joka oli rasvaista ja kuohkeaa ja leipäisää ja hyvää.

Sillä välin Paula söi tällaista pitsaa:

Aito italialainen kiviuunipitsa Ianin vaimon ystävän pikkuisessa ravintolassa
St. Paulissa.
Oli vähän erilaista. St. Paul muuten on tosi kiva kaupunki, siellä on kauniita taloja. St. Paul ja Minneapolis ovat ne niin sanotut Twin Cities, by the way.

Tämä on siltä reissulta kun siellä käytiin ajelemassa.
Jos joku muistaa, olemme tässä blogissamme jo kertoneet State Fairistä. Ja se on täällä taas! Siellä käytiin ja voi pojat että oli kuuma. Se oli Fairin toinen päivä, ja siellä oli paraati, jossa Katien hyvä ystävä, Brandon, oli. Paraatissa oli yhtä jos toista, mm. Paulan Minnesota-koulun huutosakkijoukkue ja orkesteri (tai oikeastaan Marching Band), sekä eläintarhan oma osio.

Paikalla oli myös Twin Citiesin yksipyöräisten yhdistys.
Jep. Mustakin oli vähän kummallista mut hyvin ne veti.
Tuona päivänä oli 32 astetta lämmintä! Oli niin kuuma ettei oikein tehnyt mieli syödä mitään, mikä sinänsä oli harmi koska State Fairhän on tunnettu rasvaisista herkuistaan. Alkaa pikkuhiljaa kuulostaa siltä että minun ja Paulan suurin herkku on voi... Mutta näin ei ole. Mut voi auttaa monessa asiassa. No pun intended.

Koska Fairillä on myös tämä huvipuistopuoli, siellä piti tietty myös käydä. Laite kieppui ja kieputti sinne sun tänne, mut oli ihan hauskaa. Mukana oli myös paraatin läpikäynyt Brandon.

Siinä se monsteri on. Oli monsteria.
JA HEI, TYYPIT. Se kuuluista Onion Blossom:

Toi on mun käsi. Eik oo hianot kynnet. Toi toinenki käsi on mun
 Ja toi iso sipuli on iso. Ja tos kupis oli verigreippilimonaatia.
Kaikki koitti viilentyä jääpalojen avulla.
Koitettiin myös sitä nestemäisessä typessä jäädytettyä jäätelöä! Nam.
Lauantaina Katie veti Norwex-tapaamisen ystävänsä luona. Siellä oli ihana koira! Sen nimi oli Dixie ja se oli iso ja rauhallinen ja istui mun vieressä koko helkkarin illan koska se tykkää haleista. Ostettiin ihan liikaa siivoustarvikkeita, mut ei se mitään, ehkä Annakin vihdoin vähän siivoais. Ne on kaikki turvallisia ja ympäristöystävällisiä, mikä ei ole ihme, sillä niissä ei ole lainkaan kemikaaleja ja puhdistamiseen käytetään pelkkää vettä. VETTÄ. H2O toimii! En voi mitenkään kertoa kuinka siiistejä Norwex-tuotteet on, olisin halunnut aivan kaiken. Periaatteessa kaikki perustuu mikrokuituihin, joissa on bakteerit tuhoavia hopeapartikkeleita. Jotta kuitua voidaan sanoa mikrokuiduksi, sen pitää olla yksi kuudennes ihmisen hiuksen paksuudesta, mutta Norwexin kuidut on 200 kertaa pienempiä kuin ihmisen hius! Siistii, mään.

Ja nyt kirjoitusvuoroon pääsi Paula. Anna siirtyi katsomaan Aladdinia telkkarista. On se vain suomeksi tosi paljon parempi!

Lauantai loppui ravintolavierailuun. Mentiin Kahn'siin. Se on mongolialainen ruokapaikka, jossa jokainen asiakas menee raakojen ruoka-aineiden läpi, valiten omanlaisensa annoksen, jonka paikan kokit lopulta kokkaavat paksulla grillauslevyllä kaikkien nähden. Täällä oltiin käyty jo aiemminkin, mutta olihan se taas hyvää! Lihaa, kasviksia, nuudeleita, sieniä... ja itselle sopivan tulista kastiketta.

Tästä aloitetaan! Lihaa, kanaa, kalaa, katkarapuja, tofua,
nuudeleita...
Tässä lautaset ennen kuin ruoka meni grilliin...

... ja tässä ennen kuin ruoka meni vatsaan. Hauskaa!
Sunnuntaina lähdettiin aamusella Minneapolisiin torille! Viikonloppuna Farmer's Market on hieman suurempi kuin viikolla, ja toki näitä toreja on muuallakin. Haluttiin kuitenkin nähdä yksi alueen suurimmista, ja hienohan se oli. Joka puolella oli kasviskojuja, marjoja, kukkia, vaatteita, koruja... aivan kuin Suomessakin, mutta vain suuremmassa mittakaavassa. Ostettiin vähän grillattavaa ja lähdettiin Mega Targetin kautta kotia kohti. Levi hoiti grillauksen (ilmeisesti se on Miesten Puuhaa maasta riippumatta...) ja muuten ollaan vain hengailtu kotona tämän päivän ajan. Katiellä alkaa koulu ensi viikolla, joten saa nähdä mitä keksitään!

- Anna ja Paula